Summary of Completed Outreach Activities during 2014

February 7, 7:00 - 9:00pm Lee Billings - Five Billion Years of Solitude
Lecture Captain: Summer Ash
Lecture Volunteer: Maria Charisi
Roof Captain: Adrian Price-Whelan
Roof Volunteers: Andrew Weis, Jingjing Chen, Emir Karamehmetoglu
3D Wall: Varad Srinivasan, Claire Ding
2.5 hours, 125 attendees

February 10/11, 7:00 - 9:00pm Sidewalk Astronomy
Volunteers(3-4): David Jaimes, Andrew Emerick, Steven Mohammed

February 21, 7:00 - 9:00pm Jia Liu - Neutral Particle Power: Using neutrinos to talk to aliens and destroy nuclear weapons
Lecture Captain: Maria Charisi, Steph Douglas
Lecture Volunteer: Andrew Weis
Roof Captain: Adrian Price-Whelan
Roof Volunteers: Aleksey Generozov, Andrew Emerick, Ron Tso, Varad Srinivasan
3D Wall: Pratishta Yerakala
2.5 hours, 125 attendees

March 7, 7:00 - 9:00pm Brain Awareness Week - Brain-gazing
Lecture Captain: Summer Ash
Lecture Volunteer: Maria Charisi
Roof Captain: David Henel
Roof Volunteers: Steph Douglas, Steven Mohammed, Ron Tso
3D Wall: Gladys Velez-Caicedo
3 hours, 300+ attendees

March 28, 8:00 - 10:00pm Yuan Li - Our Hungry Black Hole: Feeding time for the Milky Way
Lecture Captain: Lauren Corlies
Lecture Volunteer: David Jaimes
Roof Captain: Adrian Price-Whelan
Roof Volunteers: Steph Douglas, Aleksey Generozov
3D Wall: Pratishta Yerakala
2 hours, 170 attendees

April 7/8, 8:00 - 10:00pm Sidewalk Astronomy
Coordinator: Jennifer Weston
Volunteers(3-4): Claire Ding, Tina Liu
2 hours, ~100 passersby

April 11, 8:00 - 10:00pm Emir Karamehmetoglu - Cataclysmic Events in Binary Stars
Lecture Captain: Summer Ash
Lecture Volunteer: Jingjing Chen (shadowed by Erin Flowers)
Roof Captain: Lauren Corlies
Roof Volunteers: Claire Ding, Marina Gemma
3D Wall: Pratishta Yerakala
2 hours, 125 attendees

April 25, 8:00 - 10:00pm Lucianne Walkowicz - The Exoplanet Revolution
Lecture Captain: Steph Douglas
Lecture Volunteer: Alejandro Nunez
Roof Captain: Jennifer Weston
Roof Volunteers: Jingjing Chen, David Hendel
3D Wall: Claire Ding
2 hours, 150 attendees

May 3, 2:00 - 4:00pm Family Astro
Coordinator: Summer Ash
Volunteers(3): Jennifer Weston, Ron Tso, Susan Clark
3 hours, 8 kids

May 9, 8:00 - 10:00pm Jeff Andrews - How to Build a Solar System
Lecture Captain: David Hendel
Lecture Volunteer: Andrew Emerick
Roof Captain: Steven Mohammed
Roof Volunteers: Marina Gemma, Marcus Levine
Wildcard: Claire Ding
2 hours, x attendees

May 23, 8:00 - 10:00pm Steph Douglas - Flares, Fields, and Finding Life
Lecture Captain: Emir Karamehmetoglu
Lecture Volunteer: Aleksey Generozov
Roof Captain: David Hendel
Roof Volunteers: Maria Charisi, David Jaimes
Wildcard: NA

May 31, 6:00pm - 11:00pm World Science Festival Star Party - stargazing in Brooklyn Bridge Park
Volunteers: Steph Douglas, Maria Charisi, Lia Corales, Jenna Lemonias

June 20, 7:00pm - 10:00pm Film Night: Europa Report
Movie Captain: Summer Ash
Movie Volunteer: Andrew Weis
Telescope Captain: Jia Liu
Telescope Volunteer: Claire Ding, Tina Liu
2.5 hours, 80 attendees

July 8, 10:00am - 12:00pm - Observatory Tour & Talk/Activity (Pupin 329) - Bronx Works Summer Camp (30 4th/5th graders)
Coordinator: Summer Ash
Volunteers: David Hendel
2 hours, 30 kids, 5 adults

July 10, 10:00am - 12:00pm - Observatory Tour & Talk/Activity (Pupin 329) - Bronx Works Summer Camp (45 3rd/4th graders)
Coordinator: Summer Ash
Volunteers: Steven Mohammed
1.5 hours, 35 kids, 5 adults

July 15, 10:00am - 12:00pm - Observatory Tour & Talk/Activity Intrepid GOALS for Girls Camp (25 girls, Ages 12-14)
Coordinator: Summer Ash, Kathryn Johnston
Volunteers: Lauren Corlies
2 hours, 23 kids, 2 adults

July 16, 10:00am - 12:00pm - Observatory Tour & Talk/Activity Intrepid GOALS for Girls Camp (25 girls, Ages 12-14)
Coordinator: Summer Ash, Kathryn Johnston
Volunteers: Lauren Corlies, Steph Douglas
2 hours, 25 kids, 2 adults

July 18, 7:00pm - 10:00pm Film Night: Gravity
Movie Captain: Erika Hamden
Movie Volunteer: Jingjing Chen
Telescope Captain: Doug Thornhill
Telescope Volunteer: Steph Douglas
3 hours, 150 attendees

July 31, 10:00am - 12:00pm - Observatory Tour & Talk/Activity (Pupin 329) - Hartley House (50 campers, Ages 9-12)
Coordinator: Summer Ash
Volunteers: David Hendel, Andrew Weis
2 hours, 55 attendees

August 7, 7:30pm - 9:30pm - Observatory Tour & Talk/Activity - Girl Scouts (10 girls, Ages 10-11, 10 moms)
Coordinator: Summer Ash
Volunteers: Lauren Corlies
2 hours, 20 attendees

August 8, 11:00am - 12:00pm - Observatory Tour - AMNH Lang Scholars Program (10 students)
Coordinator: Summer Ash
1 hour, 11 attendees

August 15, 7:00pm - 10:00pm Film Night: Mission to Mars
Movie Captain: Steph Douglas
3 hours, 55 attendees

August 25, 10:00am - 12:00pm - Observatory Tour - AMNH Summer Research Mentoring Program
Coordinator: Summer Ash
1 hour, 18 attendees

September 12, 7:00 - 10:00pm Film Screening - Particle Fever
Lecture Captain: Summer Ash
Lecture Volunteer: Jingjing Chen
Roof Captain: Steven Mohammed
Roof Volunteers: Jeff Andrews, Adrian Price-Whelan, Emily Sandford, Ron Tso
3D Wall: Pratishta Yerakala
3 hours, 200 attendees

September 26, 8:00 - 10:00pm Summer Ash - The Inconstant Moon
Lecture Captain: David Hendel
Lecture Volunteer: Yong Zheng
Roof Captain: Adrian Price-Whelan
Roof Volunteers: Jose Zorrilla, Emily Sandford, Maria Charisi, Aleksey Generozov
3D Wall: Pratishta Yerakala
3 hours, 220 attendees

October 10, 8:00 - 10:00pm Maria Charisi - Explosive Lighthouses: Gamma Ray Bursts from the Distant Universe
Lecture Captain: Jingjing Chen
Lecture Volunteer: Jia Liu
Roof Captain: Jeff Andrews
Roof Volunteers: Aleksey Generozov
3D Wall: Robyn Sanderson, Erin Flowers
2.5 hours, 95 attendees

October 15, 10:30am - 12:00pm School Visit - Repertory Company High School
Coordinator: Summer Ash
Volunteers: David Hendel
1.5 hours, 25 attendees

October 24, 7:00 - 9:00pm Nick Stone - Stripping Stars: The Exciting Lives and Untimely Demise of Stars Near Supermassive Black Holes
Lecture Captain: Yong Zheng
Lecture Volunteer: Maria Charisi
Roof Captain: Steven Mohammed
Roof Volunteers: Jeff Andrews, Jose Zorrilla, David Hendel
3D Wall: Aleksey Generozov
3 hours, 150 attendees

November 7, 7:00 - 9:00pm Andreas K├╝pper - Juggling with Black Holes
Lecture Captain: Steph Douglas
Lecture Volunteer: Aleksey Generozov
Roof Captain: Yong Zheng
Roof Volunteers: Robyn Sanderson, Maria Charisi, Erin Flowers, Rasmi Elasmar
3D Wall: Pratishta Yerakala
2.5 hours, 175 attendees

November 21, 7:00 - 9:00pm Christina Pease - The Friendly Neighborhood Astronomer
Lecture Captain: Yong Zheng
Lecture Volunteer: NA
Roof Captain: Jose Zorrilla
Roof Volunteers: Aleksey Generozov, Erin Flowers, Rasmi Elasmar, Danielle Youngsmith
3D Wall: NA
2.5 hours, 150 attendees

November 22, 2:00 - 4:00pm Family Astro
Coordinator: Summer Ash
Volunteers(3-4): Aleksey Generozov, Jingjing Chen
3 hours,

December 5, 7:00 - 9:00pm Panel Discussion - Holiday Reading From the Universe
Lecture Captain: Summer Ash
Lecture Volunteer: Maria Charisi
Roof Captain: Adrian Price-Whelan
Roof Volunteers: Jose Zorrilla, Jennifer Weston
3D Wall: Varad Srinivasan
2.5 hours, 100 attendees